Beregn buspris

ENDAGSTURE TIL SØBY BRUNKULSMUSEUM

Få historien om brunkulsperioden i Søby fra 1940 til 1970 fortalt af folk, som selv har oplevet brunkulstiden eller har levet sig ind i den.

På turen til Søby får vi kaffe med bolle og snegl.

Vi ankommer først på formiddagen til Søby Brunkulsmuseum og får i de næste to timer en spændende rundvisning af lokale guide både i og uden for museet efterfulgt af bus rundtur i området, hvor vi skal ud os se de største brunkulslejer. Museet er i besiddelse af tre autentiske arbejderhjem fra 1940’erne og en købmandsforretning fra 1941 og beliggende i et fantastisk naturområde.

Eventyret i Søby Brunkulslejer startede med fire arbejdsløse, der i begyndelsen af anden verdenskrig begyndte at grave sandlaget af heden ved Søby. Med skovle og en trillebør arbejdede de sig ned til brunkulslaget. Hurtigt voksede et lille minesamfund op omkring det hårde arbejde og arbejderne og deres familier flyttede ind i barakker og skure. Brunkul løste under Besættelsen to værdifulde opgaver: Brændsel og beskæftigelse. Brunkulsarbejderen spillede derfor en vigtig rolle på en af Danmarks største og vigtigste arbejdspladser, og brunkulslejerne producerede i 30 år det største bidrag til Danmarks energiforsyning. Hør historien, når de lokale guider fortæller om arbejdsliv og dagligliv for de 4000 til 5000 mennesker der boede i Søby.

Efter en spændende rundvisning er der tid på egen hånd til at gå en tur igennem Mindelunden, hvor over 57 mindesten vidner om, at Brunkulslejerne var en farlig arbejdsplads. Se også skulpturen lavet i 1914 til minde om Søby børns arbejdsomme forældre, med fuglen som symbol på friheden og handsken, som symbol på det slidsomme arbejde.

Der bliver også mulighed for at besøge Købmandsbutikken. Vi samles og kører  til en lokal kro/restaurant i den midtjyske natur, for at nyde en god middag med god gammel dansk mad. På hjemturen holder vi kaffepause med medbragt kage i den dejlige natur ved Hampen sø.

 FORSLAGET OMFATTER:

 • Bustur i 4 stjernet luksusbus
 • Formiddagskaffe, bolle og snegl, i bussen
 • Entre og rundvisning i Søby Brunkulslejer
 • 2 retter mad på lokal kro/restaurant
 • Eftermiddagskaffe med medbragt kage

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Telefon nr (skal udfyldes)

  Emne

  Din besked