Beregn buspris

ENDAGSTURE TIL SAMSØ

Vi starter tidligt mod Hou, hvor vi kører ombord på færgen til Sælvig på Samsø. Vi får formiddagskaffe med brød på færgen.

Ved ankomsten til Samsø står guiden på bussen, og vi kører direkte til Velkomstcentret i Tranebjerg, hvor vi ser en lille film om Samsøs historie og udvikling gennem 16.000 år (den varer 8 minutter!). Efter denne introduktion køres en tur rundt på Sydsamsø med det meget varierede grønsagslandbrug og de mange små landsbyer, der ligger som perler på en snor. Vi besøger gårdbutikken på Svanegården i Permelille, hvor der, foruden historien om hvordan en gammel gård får nyt liv, er mulighed for at gå på opdagelse i den 500 m2 store butik med sit landskendte udvalg af bl.a. unikke varer i eget design og fra egen fabrikation.

I Ballen holder vi en lille pause og ser på havnen eller de mange små butikker, ikke mindst Den gl. Købmandsgård, hvor det er muligt at købe Samsø-souvenirs i form af øens specialiteter på glas og flasker!

Efter frokost på en af øens hyggelige restauranter går turen mod nord over Langemark, Besser og Alstrup med æbleplantager og vinmarker.

Videre gennem Toftebjerg og ud til Sælvigbugten.  Med en afstikker over Stavns får man den fineste udsigt over Sælvigbugten mod vest og Stavnsfjorden mod øst og den berømte vikingekanal, Kanhavekanalen, der er gravet gennem Samsø, hvor øen er smallest. Turen langs Stavnsfjorden fører os til Langør, øens ældste, og eneste naturlige havn. H Herefter køres over heden mod Nordby og videre til en betagende naturoplevelse i de fredede Nordby Bakker.  Inden der returneres til færgen i Sælvig, stopper vi i Nordby, hvor der er mulighed for at gå en tur i den gamle landsby med det berømte gadekær og klokketårnet.

Der aftensmad på færgen tilbage til Hou.

FORSLAGET INDEHOLDER:

 • Bustur i 4 stjernet komfortbus
 • Færge til/fra Samsø
 • Formiddagskaffe på færgen
 • Guidet rundtur på Samsø
 • Frokost på Samsø
 • Aftensmad på færgen tilbage

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Telefon nr (skal udfyldes)

  Emne

  Din besked