ENDAGSTURE TIL LILLE VILDMOSE – ELGENES LAND

Lille Vildmose er et naturområde i Aalborg Kommune og Mariagerfjord Kommune i det nordøstlige Himmerland, omkring 28 km sydøst for Aalborg. Den østligste del af mosen går ud til Kattegat ved Øster Hurup Strand.

Undervejs nordpå nyder vi den medbragte  morgenkaffe  i bussen. Når vi ankommer starter vi med at besøge Lille Vildmose Centret, der giver indblik i mosens kultur- og naturværdier. Vi skal se  en udstilling om elge og krondyr samt opleve centerets vildsvin blive fodret. Vores frokost skal vi nyde i  Café Soldug.

Derefter skal vi på en  2½ times  guidet rundtur i bussen i Elgenes Land. Ved Toftesø og Portlandmosen giver turen  et indblik i kulturhistorien om tørvegravning og sphagnumproduktion . I  mosen findes utallige tørvegrave, afvandingskanaler og togskinner. Ved Toftesø kan vi iagttage skarver, havørne eller se odderen på jagt efter fisk. Fra plankestien i Portlandsmosen kan vi tørskoet mærke mosens gyngende grund. Husk praktisk fodtøj, overtøj  og kikkert.
På hjemturen fra Vildmosen  kører vi den smukke vej ned langs kysten via Øster Hurup til Als, Hadsund og Mariager fjord. Et hyggeligt sted på vejen holder vi ind og nyder eftermiddagskaffe og medbragt kage ved bussen.

FORSLAGET OMFATTER:

 • Bustur i 4 stjernet luksusbus
 • Morgenkaffe i bussen
 • Entre til Lille Vildmosecentret
 • Frokost i Cafe Soldug
 • 2½ times guidet busrundtur i Lille Vildmose
 • Eftermiddagskaffe og medbragt kage

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Telefon nr (skal udfyldes)

  Emne

  Din besked