ENDAGSTURE TIL KONGERNES JELLING OG BINDEBALLE KØBMANDSGÅRD

Vi kører til Jelling gennem Grejsdalen – en af landets dybeste og smukkeste dalstrøg. Undervejs nyder vi  kaffe  i bussen. Midt på formiddagen ankommer vi til Museet Kongernes Jelling og Jelling Kirke, hvor de to berømte Jellingesten og Jellingehøje er placeret. Vikingekongerne Gorm den Gamle og Harald Blåtand satte hver sin runesten og det er bl.a. den historie, der levende bliver fortalt af museets guide. Efter ca. 45 minutters foredrag og billedfremvisning bliver der tid på egen hånd i de flotte udstillinger – herunder kirken og monumenterne.

Efter besøget kører vi den korte tur til Skovdal Kro, der ligger smukt ved Fårup Sø. Her venter en dejlige to retters middag på os.

Herfra går turen videre til den gammeldags landhandel og købmandsmuseum – Bindeballe Købmandsgård. Et levende museum, der er ført tilbage til dets oprindelige stil fra 1897 – og berømt for den lokale ”Bindeballe Bjesk”.

Vi kører videre til Ravningbroen og Ravning Station, hvor vi nyder vores medbragte eftermiddagskaffe og kage. Imens kan man blive klogere på historien om Harald Blåtands kæmpe vikingebro over Vejle Ådal. Ravningbroen blev, som nævnt,  bygget i vikingetiden under Kong Harald Blåtand, omkring år 980. Den målte hele 760 meter og krydsede Vejle Ådal på det bredeste sted, kun 10 km syd for kongesædet i Jelling.Ravningbroen var danmarkshistoriens længste bro, indtil den gamle Lillebæltsbro blev indviet i 1935, næsten tusind år senere. Hvad Harald Blåtand skulle bruge broen til, ved vi ikke med sikkerhed. Sandsynligvis har broen kun været i brug i nogle få år, og intet tyder på, at broen nogensinde har været repareret. Nogle af egetræsstolperne er blevet trukket op og konserveret og kan ses i udstillingen, der findes i den gamle stationsbygning på stedet. Klos op ad det sted hvor Ravningbroen stod, kan man nu se en rekonstruktion af brofæstet, der giver en god idé om dimensionerne i det imponerende bygningsværk.

Turen går herefter hjemad med forventet hjemkomst sidst på eftermiddagen.

FORSLAGET  OMFATTER:

 • Bustur i 4 stjernet luksusbus
 • Morgenkaffe i bussen
 • Entre og foredrag på Museet Kongernes Jelling
 • Entre til Bindeballe Købmandsgård
 • To retters middag på Skovdal Kro
 • Medbragt eftermiddagskaffe og kage

En anden kombination kunne være med et besøg ved Gudenåens udspring i Tinnet Krat

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Telefon nr (skal udfyldes)

  Emne

  Din besked