ENDAGSTURE TIL GRÅSTEN SLOT, SLOTS KIRKE, SLOTSHAVE OG KØKKENHAVE

Dronning Ingrids interesse og arbejde med slotshaven har bragt have- og blomsterelskere i tusindtal til Gråsten. Dronning Margrethe II holder hver sommer ferie med familien på Gråsten Slot.

Undervejs til Gråsten  holdes der en pause, hvor vi får kaffe og en bolle ved bussen. Vi kører  ad den gamle landevej via Christiansfeld, Haderslev og Aabenraa til Gråsten Slot. Gråsten Slot har en meget stor betydning for Sønderjylland. I 1935 blev brugsretten til slottet givet som bryllupsgave til Kronprins Frederik og Kronprinsesse Ingrid.

Vi gør et længere ophold og får en guidet rundvisning i Slotshaven og Slotskirken samt et besøg i den nye køkkenhave, som blev indviet i 2020.

Køkkenhaven ved Graasten Slot har ikke før været åben for offentligheden, men fremover byder “Den Kongelige Køkkenhave” nu gæster indenfor, så man kan opleve et væld af urter, frugttræer, buske med bær og blomster.

Som en del af det nye koncept for “Den Kongelige Køkkenhave” bliver det nu muligt at købe frisk frugt og grøntsager i en gårdbutik,  og skoleklasser kan blive undervist i havebrug og lære en masse om vejen fra den fede jord til et indbydende bord.

Efter rundvisningen nydes en 2-retters menu på den gamle kro i Gråsten. Efter alle er mætte går turen hjemover. ”Et passende sted” indtager vi den medbragte kaffe og kage ved bussen

FORSLAGET INDEHOLDER:

 • Bustur i 4 stjernet luksusbus
 • Morgenkaffe i bussen
 • Entre og guidet rundvisning
 • 2-retters menu på Den gamle Kro (eller andet sted)
 • Medbragt eftermiddagskaffe og kage

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Telefon nr (skal udfyldes)

  Emne

  Din besked